Preskoči na glavni sadržaj

Ortodontski aparatići Invisalign
Među novitetima kojih još nema u Hrvatskoj jedan od zanimljivijih svakako je ortodontski aparatić Invisalign. U cijelom svijetu aparatići su postali simbol brige za sebe i vlastito zdravlje, no još postoje pacijenti koji unatoč potrebi odbijaju nositi fiksni ortodontski aparat iz „estetskih“ razloga ili mobilni aparatić zbog nedosljednosti nošnjenja, nesvjesni da im je situacija u ustima estetski možda puno gora nego što bi bila uz nošenje fiksnog aparatića s estetskim bravicama u boji zuba, kakve danas uglavnom stavljamo. Stoga već  dvadesetak godina pokušava zaživjeti lingvalna ortodoncija, kod koje se bravice lijepe na stražnju stranu zuba. No to radimo rijetko jer je zbog zagriza takav aparatić teško postaviti, kod nekih pacijenata čak nemoguće, jako je skup, a i nakon postavljanja pacijenta može toliko smetati pod jezikom i dok govore da ponekad traže da im se takav aparatić hitno skine. Invisalign je sistem ortodontske terapije s kompjuterski izrađenim prozirnim udlagama koje precizno prilježu uz zube. Kompjuter na temelju pacijentova otiska izrađuje seriju tih udlagica, koje pacijent nosi oko 22 sata na dan i mijenja ih otprlike svaka 2 tjedna. Takva udlagica nema mogućnost korekcije kao fiksni  ortodontski aparat, vrlo je skupa i namjenjena uglavnom za manje korekcije položaja zuba. Ipak se već dugo trudimo da taj sistem dobijemo za rad u Hrvatskoj , a Amerikanci uporno odgovaraju da Hrvatska još nije na redu zemalja u koje će to uvesti. Pokušat ćemo s nekom od kopija tog programa koje danas postoje u svijetu.


Popularni postovi s ovog bloga

ALL ON FOUR/ALL ON SIX MOST - ZAMJENA ZA TOTALNU PROTEZU - ISKUSTVA PACIJENATA

Totalna proteza, koja je potpuno mobilna i manje stabilna u ustima od fiksnih radova, osobito kada se radi o donjoj čeljusti, nije jedino rješenje za pacijente koji uopće nemaju svoje zube. Totalna proteza se može zamijeniti fiksnim mostovima na vijke, tzv. All on 4 / All on 6 sustavi, koji su za razliku od totalne proteze fiksne konstrukcije i zbog toga drastično stabilniji u ustima pacijenta te se na njih pacijent puno lakše privikne. Zato iz niza razloga pacijentima All on 4 most drastično mijenja kvalitetu života pacijenta koji je nosio protezu ili bi trebao dobiti protezu. All on 4/ All on six fiksni most na vijke na 4 ili 6 implantata Kod All on 4 sustava potrebno je prvo ugraditi 4 implantata, dok se kod All on 6 sustava ugrađuje 6 implantata. Nakon toga se, isti dan, uzimaju otisci i pacijent unutar 24 sata dobiva privremeni most na vijke, što je jedna od glavnih prednosti ovih sustava. Nakon otprilike 4 mjeseca ( koliko je potrebno da se završi cijeljenje tkiva o…

Zubni implantati - ugradnja, cijena, prednosti - Ordinacija dr. Knego

20 godina iskustva, vrhunski implantati sa protetikom izuzetne estetike doveli su Dental Estetic Studio do renomea poznate implantološke ordinacije sa vrhunskom protetikom. Najbolji način nadomještavanja izvađenog zuba je stavljanje IMPLANTATA na njegovo mjesto. Implantati se stavljaju u kost malom kirurškom intervencijom koja traje otprilike pola sata i koja, ako se poštuju sva pravila, nema nikakvog rizika niti velikih bolova iza zahvata. Stavljeni implantat postaje novi nosač navlake, mosta ili retencija za zamjenu ili lakše nošenje zubne proteze.

Ljuskice za zube - ordinacija Dental Estetic Studio

Ljuskice su porculanske ljuske koje se izrađuju nakon minimalnog brušenja samo prednje stijenke zuba i cementiraju specijalnim cementima na zub. Izrađuju se u zubnom laboratoriju press tehnikom ili kompjuteriziranom CAD/CAM tehnologijom. Stavljaju se kada je na prednjim zubima potrebno promijeniti:
oblik zubaboju zubapoložaj zubalaganu ortodontsku anomaliju Uvjet je da zubi nisu prejako uništeni od karijesa, tj. da nemaju velike ispune. Rezultat stavljanja ljuskica je izuzetno velika estetska promjena osmjeha pacijenta sa minimalnim brušenjem prirodnog zuba i velikom trajnosti takvog rada. Često ih kombiniramo sa prethodnim izbjeljivanjem tako da je krajnji cjelokupan efekt novog osmjeha bijeliji i svježiji, jer se tako posvijetle i okolni zubi. Isto tako, kod makeovera ih kombiniramo po potrebi sa cirkonskim mostovima ili e-max navlakama što je krajnji rezultat skladna, estetski prirodna i lijepa cjelina osmijeha. Izrada ljuskica traje 5-7…