Preskoči na glavni sadržaj

Zašto klasična zubna proteza nije rješenje?

Snažni, zdravi zubi su važni za vaše zdravlje i dobrobit.

Mobilna zubna proteza je klasično rješenje za osobe koje su izgubile sve zube. Nažalost, možete otkriti kako nošenje mobilne zubne proteze može biti bolno , nezgodno i neugodno.Takve proteze mogu otežavati žvakanje različitih vrsta hrane, što vas može spriječiti u konzumiranju hrane u kojoj ste nekada uživali. Nošenje proteze može također utjecati na način na koji izgovarate riječi, prema tome i način na koji govorite.

Vaš stomatolog vam može pomoći suvremenim rješenjima s implantatima.

Dostupan je širok raspon suvremenih rješenja temeljenih na implantatima. Svako od ovih rješenja može značajno unaprijediti vašu kvalitetu života; omogućiti odgovarajuće žvakanje i govor, povećati osjećaj ugode i samopuzdanja, te ohrabriti konzumiranje više vrsta hrane.
Obratite se vašem stomatologu kako biste odabrali rješenje koje je za vas prikladno.


Popularni postovi s ovog bloga

Ljuskice za zube - ordinacija Dental Estetic Studio

Ljuskice su porculanske ljuske koje se izrađuju nakon minimalnog brušenja samo prednje stijenke zuba i cementiraju specijalnim cementima na zub. Izrađuju se u zubnom laboratoriju press tehnikom ili kompjuteriziranom CAD/CAM tehnologijom. Stavljaju se kada je na prednjim zubima potrebno promijeniti:
oblik zubaboju zubapoložaj zubalaganu ortodontsku anomaliju Uvjet je da zubi nisu prejako uništeni od karijesa, tj. da nemaju velike ispune. Rezultat stavljanja ljuskica je izuzetno velika estetska promjena osmjeha pacijenta sa minimalnim brušenjem prirodnog zuba i velikom trajnosti takvog rada. Često ih kombiniramo sa prethodnim izbjeljivanjem tako da je krajnji cjelokupan efekt novog osmjeha bijeliji i svježiji, jer se tako posvijetle i okolni zubi. Isto tako, kod makeovera ih kombiniramo po potrebi sa cirkonskim mostovima ili e-max navlakama što je krajnji rezultat skladna, estetski prirodna i lijepa cjelina osmijeha. Izrada ljuskica traje 5-7…

ALL ON FOUR/ALL ON SIX MOST - ZAMJENA ZA TOTALNU PROTEZU - ISKUSTVA PACIJENATA

Totalna proteza, koja je potpuno mobilna i manje stabilna u ustima od fiksnih radova, osobito kada se radi o donjoj čeljusti, nije jedino rješenje za pacijente koji uopće nemaju svoje zube. Totalna proteza se može zamijeniti fiksnim mostovima na vijke, tzv. All on 4 / All on 6 sustavi, koji su za razliku od totalne proteze fiksne konstrukcije i zbog toga drastično stabilniji u ustima pacijenta te se na njih pacijent puno lakše privikne. Zato iz niza razloga pacijentima All on 4 most drastično mijenja kvalitetu života pacijenta koji je nosio protezu ili bi trebao dobiti protezu. All on 4/ All on six fiksni most na vijke na 4 ili 6 implantata Kod All on 4 sustava potrebno je prvo ugraditi 4 implantata, dok se kod All on 6 sustava ugrađuje 6 implantata. Nakon toga se, isti dan, uzimaju otisci i pacijent unutar 24 sata dobiva privremeni most na vijke, što je jedna od glavnih prednosti ovih sustava. Nakon otprilike 4 mjeseca ( koliko je potrebno da se završi cijeljenje tkiva o…

Novi osmijeh - Vinko Capar