Preskoči na glavni sadržaj

"NOBEL BIOCARE" IMPLANTATI

Tvrtka Nobel Biocare jedna je od začetnika implantologije i NAJPOZNATIJI proizvođač implanata u SVIJETU. Nobel Biocare implantati proizvode se više od 40 godina i odlikuju se izuzetno visokom kvalitetom i stopom uspješnosti. Nobel implantate dobiti ćete u najvećim i najpoznatijim dentalnim klinikama u cijelom svijetu. U Zagrebačkoj dentalnoj ordinaciji Dental Estetic Studio već dugi niz godina koristimo Nobel implantate i naš specijalist oralne kirurgije koji ih ugrađuje ima jako puno iskustva sa njima.


Glavna njihova prednost je:

- jako sraštavanje s kosti
- nikakve reakcije prirodnih tkiva
- dugoročnost

Materijal od kojeg su rađeni je čisti titan što je jedna od glavnih prednosti u odnosu na druge jeftinije implantate koji se nude na tržištu, a koji su rađeni od titana i raznih metalnih primjesa. Implantati od čistog titana su potpuno biokompatibilni. Završna obrada te oblik Nobel implantata dodatno pospješuje stabilnost implantata u kosti i utječe na njihovu dugotrajnost te jače svezivanje implantata sa kosti.

Tvrtka Nobel Biocare poznata je i po implantološkoj metodi All on four, suvremenoj metodi koja omogućava da pacijenti bez zubi i koji nemaju dovoljno kosti dobiju u jednom danu fiksni most na 4 implantata koji se pomoću vijaka ušarafi u implantate.

Iza Nobel implantata stoji niz kliničkih i laboratorijskih studija koja dokazuju njihovu izvrsnost.

Popularni postovi s ovog bloga

Ljuskice za zube - ordinacija Dental Estetic Studio

Ljuskice su porculanske ljuske koje se izrađuju nakon minimalnog brušenja samo prednje stijenke zuba i cementiraju specijalnim cementima na zub. Izrađuju se u zubnom laboratoriju press tehnikom ili kompjuteriziranom CAD/CAM tehnologijom. Stavljaju se kada je na prednjim zubima potrebno promijeniti:
oblik zubaboju zubapoložaj zubalaganu ortodontsku anomaliju Uvjet je da zubi nisu prejako uništeni od karijesa, tj. da nemaju velike ispune. Rezultat stavljanja ljuskica je izuzetno velika estetska promjena osmjeha pacijenta sa minimalnim brušenjem prirodnog zuba i velikom trajnosti takvog rada. Često ih kombiniramo sa prethodnim izbjeljivanjem tako da je krajnji cjelokupan efekt novog osmjeha bijeliji i svježiji, jer se tako posvijetle i okolni zubi. Isto tako, kod makeovera ih kombiniramo po potrebi sa cirkonskim mostovima ili e-max navlakama što je krajnji rezultat skladna, estetski prirodna i lijepa cjelina osmijeha. Izrada ljuskica traje 5-7…

ALL ON FOUR/ALL ON SIX MOST - ZAMJENA ZA TOTALNU PROTEZU - ISKUSTVA PACIJENATA

Totalna proteza, koja je potpuno mobilna i manje stabilna u ustima od fiksnih radova, osobito kada se radi o donjoj čeljusti, nije jedino rješenje za pacijente koji uopće nemaju svoje zube. Totalna proteza se može zamijeniti fiksnim mostovima na vijke, tzv. All on 4 / All on 6 sustavi, koji su za razliku od totalne proteze fiksne konstrukcije i zbog toga drastično stabilniji u ustima pacijenta te se na njih pacijent puno lakše privikne. Zato iz niza razloga pacijentima All on 4 most drastično mijenja kvalitetu života pacijenta koji je nosio protezu ili bi trebao dobiti protezu. All on 4/ All on six fiksni most na vijke na 4 ili 6 implantata Kod All on 4 sustava potrebno je prvo ugraditi 4 implantata, dok se kod All on 6 sustava ugrađuje 6 implantata. Nakon toga se, isti dan, uzimaju otisci i pacijent unutar 24 sata dobiva privremeni most na vijke, što je jedna od glavnih prednosti ovih sustava. Nakon otprilike 4 mjeseca ( koliko je potrebno da se završi cijeljenje tkiva o…

Novi osmijeh - Vinko Capar