Preskoči na glavni sadržaj

GUMMY SMILE - PREVIŠE VIDLJIVA GINGIVA

Ako Vam se previše vidi zubno meso i narušena je estetika Vašeg osmijeha mi to možemo rješiti sa par kapljica botoxa.
Problem s kojim se često susrećemo u ustima pacijenata je tzv. "gummy smile" (gingivalni osmjeh) kod kojeg se vide zubi gornje čeljusti ali i veliki dio zubnog mesa tj vidi se previše.
Gummy smile možemo rješiti na par načina:


1. Sa par kapi botoxa koji se aplicira otprilike iznad kuteva usana sa svake strane nosnica po 1 mali ubod i usna se nakon par dana neće više tako visoko podizati. Cijeli će osmijeh djelovati ljepše. Zahvat radi doktorica specijalizirana za anti-ageing.
2. Nekad je kod gummy smile-a potrebno podići malo i gingivu iznad zuba tj produljiti zube što sa malo anestetika radimo elektrokauterom ili laserom. Za par dana se više ne vidi da smo išta radili.
3. Postoji gummy smile kada su zubi jako kratki i mali pa ih je potrebno povećati i tada se služimo kirurškom metodom kada se podiže klinička kruna zuba.
Korekcija gummy smile-a je brza, bezbolna a rezultati su veoma uspješni. U zubnoj ordinaciji Dental Estetic Studio u centru Zagreba se rade sve tri metode.
Zahvate gummy smile-a u našoj zubnoj ordinaciji radi stručno osoblje s vrhunskim i višegodišnjim iskustvom. Cilj koji pokušavamo ostvariti je svakako lijep i prirodan osmijeh na naše i pacijentovo zadovoljstvo.